Cantucci

Jednostavna slastica, kao stvorena za ove dane. Uz mnoštvo blagdanskih kolačića koje ste spremili, svakako nađite mjesta i za ove slatke kantučiće s bademima.

28.12.2010.
18:55
VOYO logo

Sastojci:

500 g brašna za kolače 5 jaja 250 g badema 50 g šećera 1 naranče 1 žličica praška za pecivo 1 prstohvat soli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremu predlaže Chrochef.com:

Naribamo narančinu koru, četiri jaja umutimo, a od jednog jajeta odvojimo žumanjak i umutimo ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjelu prosijemo brašno, dodamo prstohvat soli, naribanu koricu naranče i pjenjačom izmiješamo sastojke.

Zatim dodamo šećer i umućena jaja, te kuhačom miješamo sastojke dok ne dobijemo jednolično tijesto. Potom dodamo bademe, te i njih umiješamo u tijesto.

Dobiveno tijesto premjestimo na pobrašnjenu radnu plohu i oblikujemo ga u kobasicu promijera, po prilici, 5-6 centimetara.

Oblikovano tijesto premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, malo ga spljoštimo, premažemo umućenim žumanjkom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 25 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotov kolač prema receptu Chrochef.com, izvadimo iz pećnice, ostavimo ga da se ohladi, narežemo na kriške debljine 5 milimetara i poslužimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo