Sastojci:
500 g tjestenine (bucatini) 480 g ocijeđene pelati rajčice 100 g sira mozzarelle 90 g naribanog ovčjeg sira 1 glavica luka 1 žličica sušenog bosiljka ekstra djevičansko maslinovo ulje sol i papar
Priprema prema receptu Crochef.com: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2011-03-27.asx
Mozzarellu narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo dok malo ne omekša.
Zatim dodamo pelati rajčice, malo ju izgnječimo i začinimo sušenim bosiljkom i solju, promiješamo, te pirjamo na laganoj vatri, savjetuje Crochef.com.
Nakon 7-8 minuta pirjanja tavu maknemo s vatre, dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, kockice mozzarelle, naribani ovčji sir, dobro promiješamo sastojke i jelo možemo poslužiti.