Brzinski ručak: Vijenac od lisnatog tijesta punjen šunkom, pršutom i sirom

Image

Ovaj veličanstven vijenac nećete željeti dijeliti

20.9.2016.
12:08
VOYO logo

Ako ste se zasitili pizze, a opet volite punjena tijesta, vjerujemo da ćete jednako uživati i u okusu ovog jela, ali i u trenutku kada ga izvadite iz pećnice.

Sastojci:

  • 450 g lisnatog tijesta
  • 110 g mozzarelle
  • 120g feferona
  • 10 listova bosiljka
  • 150g salame
  • 150g šunke
  • 110 g pršuta
  • naribani sir
  • sol, papar
  • maslinovo ulje i balzamski ocat za umak (po želji)

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 °C. Izvaljajte i izrežite tijesto na dugačke trokute i slažite ih u krug 3 puta (najbolje oko neke okrugle posude) tako da se sloejvi preklapaju.
  2. Oko posude na tijesto u krug poslažite naribani sir, na njega feferone, zatim bosiljak, salamu, šunku, pršut te začinite po želji solju i paprom.
  3. Vrhove tijesta prebacite prema unutra, znači preko nadjeva i čvrsto spojite sa sredinom da dobijete vijenac. Pecite u pećnici dok tijesto nije zlatno smeđe. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo