Ako ste se zasitili pizze, a opet volite punjena tijesta, vjerujemo da ćete jednako uživati i u okusu ovog jela, ali i u trenutku kada ga izvadite iz pećnice.
Sastojci:
- 450 g lisnatog tijesta
- 110 g mozzarelle
- 120g feferona
- 10 listova bosiljka
- 150g salame
- 150g šunke
- 110 g pršuta
- naribani sir
- sol, papar
- maslinovo ulje i balzamski ocat za umak (po želji)
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 °C. Izvaljajte i izrežite tijesto na dugačke trokute i slažite ih u krug 3 puta (najbolje oko neke okrugle posude) tako da se sloejvi preklapaju.
- Oko posude na tijesto u krug poslažite naribani sir, na njega feferone, zatim bosiljak, salamu, šunku, pršut te začinite po želji solju i paprom.
- Vrhove tijesta prebacite prema unutra, znači preko nadjeva i čvrsto spojite sa sredinom da dobijete vijenac. Pecite u pećnici dok tijesto nije zlatno smeđe. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa