Turske kofte ili mesne okruglice slične su našim faširancima ili ćuftama, ovisi na koji način ih se pripremi. Mogu biti kuhane u nekom finom umaku ili popržene na maslacu sa nekim zanimljivim prilogom.
Sastojci:
- 750 g mljevenog mesa
- 2 glavice luka
- 2 šnite kruha bez kore
- 1 jaje
- malo peršina
- žlica kumina
- 2 žličice soli
- maslac
Priprema:
- Namočite kruh u vodi, dobro ga ocijedite i razmrvite. Dodajte nascjekani luk, mljeveno meso, jaje, peršin, kumin i sol te dobro promiješajte.
- Oblikujte loptice željene veličine ili duguljastog oblika, kako vam više odgovara, te ih popržite sa svih strana dok ne dobiju lijepu smeđu boju.
- Poslužite ih s pomfrijem ili miješanom salatom te poškropite dresingom od jogurta i majoneze. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa