Brzinski ručak: Torta od krumpira, sira i rajčica
Ova jednostavna, a neobična torta držat će vas dugo sitima
Ima li boljeg odmora od mesnih jela uz jednu odličnu tortu i to od krumpira? Danas vam donosimo upravo takvu poslasticu koaj vam neće ostaviti ravnodušnima, a većinu sastojaka vjerojatno već imate.
Sastojci:
1 kg mladog sitnog krumpira
1 luk
250 g lisnatog tijesta
250 g cherry rajčice
150 g feta sira
1 žlica maslaca
sol, papar
Priprema:
Operite rajčice te ih prerežite na pola. Posolite ih, popaprite, nauljite i pecite u zagrijanoj pećnici na 150 °C oko 45 minuta.
Krumpir kuhajte u ljusci u slanoj vodi. Kada omekša, odrežite vrhove da može stabilno stajati na ravnoj površini.
Luk izrežite na kolute i popržite dok ne omekša. Kalup za tart namažite maslacem i u njega poredajte krumpire, rajčicu i luk.
Pospite sirom i poklopite lisnatim tijestom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C 25 minuta, potom smanjite na 180 °C i pecite još 15 minuta. Dobar tek!
403 Forbidden