Ima li boljeg odmora od mesnih jela uz jednu odličnu tortu i to od krumpira? Danas vam donosimo upravo takvu poslasticu koaj vam neće ostaviti ravnodušnima, a većinu sastojaka vjerojatno već imate.
Sastojci:
- 1 kg mladog sitnog krumpira
- 1 luk
- 250 g lisnatog tijesta
- 250 g cherry rajčice
- 150 g feta sira
- 1 žlica maslaca
- sol, papar
Priprema:
- Operite rajčice te ih prerežite na pola. Posolite ih, popaprite, nauljite i pecite u zagrijanoj pećnici na 150 °C oko 45 minuta.
- Krumpir kuhajte u ljusci u slanoj vodi. Kada omekša, odrežite vrhove da može stabilno stajati na ravnoj površini.
- Luk izrežite na kolute i popržite dok ne omekša. Kalup za tart namažite maslacem i u njega poredajte krumpire, rajčicu i luk.
- Pospite sirom i poklopite lisnatim tijestom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C 25 minuta, potom smanjite na 180 °C i pecite još 15 minuta. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa