Brzinski ručak: Talijanski njoki s rajčicama, maslinama, inćunima i kaparama

Image
Foto: Instagram, foxvalleyfoodie

Okus mediterana uvijek oduševljava

13.9.2016.
11:58
Instagram, foxvalleyfoodie
VOYO logo

Ukusni podatni njoki odlična su baza za jela s raznim umacima, a pogotovo ako u njima ima puno mirisnog povrća. Danas vam donosimo pravu šarenu gozbu i za oči i za nepce.

Sastojci:

  • njoki (količina po želji)
  • 700 g nascjekanih rajčica
  • desetak crnih maslina
  • 1 luk
  • 1 žlica kapara
  • 3-4 slana inćuna
  • 1/2 nasjeckane zelene paprike
  • 2 češnja češnjaka
  • peršin, papar, ružmarin, bosiljak (ili bilo koji začin po želji)
  • parmezan

Priprema:

  1. Na malo maslinova ulja popržiti luk i češnjak, dodati rajčice, masline, kapare, inćune i papriku te začiniti po želji.
  2. Ako je umak pregust dodati malo vode i dinstati oko 15 minuta. Skuhati njoke i pomiješati ih s umakom. Posipati s puno parmezana. Uslast!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike