Ako volite raditi i jesti punjene gljive, bit će vam još draže ako ih prije punjena premažete kombinacijom maslaca, češnjaka i peršina. To će ih učiniti još sočnijima i bogatijeg okusa.
Sastojci:
- 2 žlice maslaca
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
- 5-6 velikih šampinjona
- 5-6 šnita mozzarelle
- cherry ili obične rajčice
- sol, papar, svježi bosiljak
- balzamični ocat
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 °C te rešetku stavite na sredinu pećnice. Na laganoj vatri otopite maslac te mu dodajte drobljeni češnjak i peršin.
- Gljive operite, osušite i maknite im stručak te svaku premažite kombinacijom maslaca i češnjaka. Gljive stavite na lagano namašćeni protvan te ih punite šnitama mozzarelle i rajčice.
- Posolite i popaprite po želji te pecite u pećnici dok se sir ne otopi, a gljive su mekane. Na kraju ih posipajte bosiljkom i s malo balzamičnog octa. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa