Brzinski ručak: Rižin burger s tunom (koji nije baš tako komplicirano za napraviti)

Image
Foto: Instagram, tasty

Vrijeme je za nešto malo drugačije

19.9.2016.
11:49
Instagram, tasty
VOYO logo

Volimo burgere, tu nema puno filozofije, ali nije svaki burger isti, a ni ne treba biti. Možda se niste ni sjetili umjesto peciva upotrijebiti nešto drugo, a danas vam donosimo upravo takav recept za slasan burger od riže s tunom.

Sastojci (za 3 osobe):

  • 3 žlice majoneze
  • 3 konzerve tune
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • pola žličice papra
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2 luka
  • 800 g riže
  • soja umak
  • 1 avokado
  • list nori alge (po želji)
  • povrće po želji

Priprema:

  1. U zdjeli pomiješajte tunu, majonezu, sezamovo ulje, papar, limunov sok i luk. Smjesu stavite u hladnjak neka stoji barme pola sata.
  2. U okruglu posudu (npr. kalup za creme brulee) stavite plastičnu foliju i u nju rižu koju ste prethodno skuhali. Oblikujte burgere od riže.
  3. Premažite ih soja umakom i pržite na sezamovom ulju dok nisu hrskavi sa svake strane.
  4. Kad su gotovi, slažite ih na uobičajen način: riža, smjesa od tune, narezani avokado ili povrće po želji te poklopite s drugim 'odreskom' od riže.
  5. Možete ih jesti same ili ih zamotati u nori algu. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo