Volimo burgere, tu nema puno filozofije, ali nije svaki burger isti, a ni ne treba biti. Možda se niste ni sjetili umjesto peciva upotrijebiti nešto drugo, a danas vam donosimo upravo takav recept za slasan burger od riže s tunom.
Sastojci (za 3 osobe):
- 3 žlice majoneze
- 3 konzerve tune
- 1 žlica sezamovog ulja
- pola žličice papra
- 1 žlica limunovog soka
- 2 luka
- 800 g riže
- soja umak
- 1 avokado
- list nori alge (po želji)
- povrće po želji
Priprema:
- U zdjeli pomiješajte tunu, majonezu, sezamovo ulje, papar, limunov sok i luk. Smjesu stavite u hladnjak neka stoji barme pola sata.
- U okruglu posudu (npr. kalup za creme brulee) stavite plastičnu foliju i u nju rižu koju ste prethodno skuhali. Oblikujte burgere od riže.
- Premažite ih soja umakom i pržite na sezamovom ulju dok nisu hrskavi sa svake strane.
- Kad su gotovi, slažite ih na uobičajen način: riža, smjesa od tune, narezani avokado ili povrće po želji te poklopite s drugim 'odreskom' od riže.
- Možete ih jesti same ili ih zamotati u nori algu. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa