Brzinski ručak: Rižin burger s tunom (koji nije baš tako komplicirano za napraviti)

Image
Foto: Instagram, tasty

Vrijeme je za nešto malo drugačije

19.9.2016.
11:49
Instagram, tasty
VOYO logo

Volimo burgere, tu nema puno filozofije, ali nije svaki burger isti, a ni ne treba biti. Možda se niste ni sjetili umjesto peciva upotrijebiti nešto drugo, a danas vam donosimo upravo takav recept za slasan burger od riže s tunom.

Sastojci (za 3 osobe):

  • 3 žlice majoneze
  • 3 konzerve tune
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • pola žličice papra
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2 luka
  • 800 g riže
  • soja umak
  • 1 avokado
  • list nori alge (po želji)
  • povrće po želji

Priprema:

  1. U zdjeli pomiješajte tunu, majonezu, sezamovo ulje, papar, limunov sok i luk. Smjesu stavite u hladnjak neka stoji barme pola sata.
  2. U okruglu posudu (npr. kalup za creme brulee) stavite plastičnu foliju i u nju rižu koju ste prethodno skuhali. Oblikujte burgere od riže.
  3. Premažite ih soja umakom i pržite na sezamovom ulju dok nisu hrskavi sa svake strane.
  4. Kad su gotovi, slažite ih na uobičajen način: riža, smjesa od tune, narezani avokado ili povrće po želji te poklopite s drugim 'odreskom' od riže.
  5. Možete ih jesti same ili ih zamotati u nori algu. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo