Brzinski ručak: Quinoa na meksički način

Image
Foto: Thinkstock, nata_vkusidey

Quinoa je zdrava namirnica koja može biti odlična i kao prilog i kao glavno jelo

22.2.2017.
12:00
Thinkstock, nata_vkusidey
VOYO logo

Kako uskoro dolazi proljeće, vrijeme je da se prebacimo na nešto laganiju hranu kako bismo odteretili organizam. Za ovaj ručak dovoljno vam je 20 minuta, a prijat će vam i nije težak za želudac.

Sastojci:

  • 1 šalica quinoe
  • 5 cherry rajčica
  • povrtni temeljac
  • kukuruz
  • 2 češnja češnjaka
  • konzerva crnog graha
  • 1 avokado
  • sok jedne limete
  • sol, papar, chilli, peršin

Priprema:

  1. Zagrijte malo maslinovog ulja u velikoj tavi malo dubljeg dna. Dodajte češnjak i miješajte dok ne pusti miris pa dodajte rajčicu, quinou, grah i kukuruz.
  2. Začinite po želji i zalijte temeljcem ili vodom. Pustite neka zavrije, zatim pokrijte i neka se krčka oko 20 minuta dok quinoa nije kuhana. Na kraju umiješajte sok od limete, nasjeckani avokado i peršin. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo