Ako nemate ideje što biste na brzinu pripremili i da vas zasiti, odaberite mirisni quiche. U njega se može staviti apsolutno sve i uvijek će ispasti prefin. Za šarenilo na tanjuru odlično je neko zeleno lisnato povrće poput špinata ili blitve.
Sastojci:
Za tijesto
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 300 g brašna
- 150 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
- 3 žutanjka
- 2 žlice milerama
- sol
Za nadjev
- 400 g špinata
- 4 mlada luka
- 150 g cheddar sira
- 250 g creme fraiche
- 3 žlice milerama
- sol, papar, muškatni oraščić
Priprema:
- Od sastojaka zamijesiti tijesto i pustiti da se odmori u hladnjaku oko pola sata do 45 minuta.
- Za nadjev prethodno skuhajte špinat, narežite ga tanke trakice, a maldi luk popržite na malo maslinova ulja.
- U posudi pomiješajte mladi luk, špinatcreme fraiche, mileram, cheddar sir, sol, papar i muškatni oraščić.
- Namastiti kalup za pečenje te zagrijati pećnicu na 200 °C. Razvaljati tijesto, staviti ga u kalup te nekoliko puta probosti vilicom. Peći 10 minuta.
- Kad je pečeno, napuniti ga nadjevom te peći kojih 30 minuta na 180 °C. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa