Brzinski ručak: Quiche od špinata i cheddar sira

Image
Foto: Instagram

Otmjeno francusko jelo zapravo je jako lako napraviti

5.9.2016.
11:41
Instagram
VOYO logo

Ako nemate ideje što biste na brzinu pripremili i da vas zasiti, odaberite mirisni quiche. U njega se može staviti apsolutno sve i uvijek će ispasti prefin. Za šarenilo na tanjuru odlično je neko zeleno lisnato povrće poput špinata ili blitve.

Sastojci:

Za tijesto

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 g brašna
  • 150 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
  • 3 žutanjka
  • 2 žlice milerama
  • sol

Za nadjev

  • 400 g špinata
  • 4 mlada luka
  • 150 g cheddar sira
  • 250 g creme fraiche
  • 3 žlice milerama
  • sol, papar, muškatni oraščić

Priprema:

  1. Od sastojaka zamijesiti tijesto i pustiti da se odmori u hladnjaku oko pola sata do 45 minuta.
  2. Za nadjev prethodno skuhajte špinat, narežite ga tanke trakice, a maldi luk popržite na malo maslinova ulja.
  3. U posudi pomiješajte mladi luk, špinatcreme fraiche, mileram, cheddar sir, sol, papar i muškatni oraščić.
  4. Namastiti kalup za pečenje te zagrijati pećnicu na 200 °C. Razvaljati tijesto, staviti ga u kalup te nekoliko puta probosti vilicom. Peći 10 minuta.
  5. Kad je pečeno, napuniti ga nadjevom te peći kojih 30 minuta na 180 °C. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo