Ako ste pobornik novih okusa i pripreme klasičnih namirnica na neobične načine, onda definitivno morate pripremiti piletinu s kikirikijem. Kuhana riža kao prilog ovdje odlično paše jer ublažava okus bogatog maslaca od kikirikija.
Sastojci:
- 15 dkg prženih kikirikija
- jedna pileća prsa
- 1 luk
- vrhnje za kuhanje (količina po želji)
- 2 velike žlice maslaca od kikirikija (glatkog)
- sol, papar, vlasac, chilli
- riža
Priprema:
- Kikiriki popržite na malo ulja dok ne potamni, a potom ga sklonite na stranu. Piletinu narežite na male kockice i pržite na istom ulju s lukom.
- Dodajte joj kikiriki, posolite, popaprite i kratko miješajte na laganoj vatri, a zatim zalijte s vrhnjem za kuhanje. Kuhajte oko 7-8 minuta.
- U piletinu dodajte maslac od kikirikija te miješajte dok se ne rastopi. Kada se počne zgušnjavati, dodajte malo svježeg vlasca i chillija u prahu.
- Sve dobro promiješajte i poslužite s kuhanom rižom. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa