Jedno od najukusnijih i najpoznatijih japanskih jela zasigurno je teriyaki piletina. Teriyki je bogat japanski umak baziran na rižinom vinu i soji, ali u njemu se još nalazi sake i smeđi šećer što mu daje pomalo slatkasti okus koji se odlično spaja s tjesteninom, rižom, mesom ili povrćem. Uvjerite se sami!
Sastojci:
- 500 g očišćenih pilećih prsa
- 200 g kineskog ili običnog kupusa
- 1 crveni luk
- 1 češanj češnjaka
- 1 mrkva
- 1 tikvica
- 1 žlica nasjeckanog svjezeg korijandra i peršina
- sezamovo ulje
- sol,papar
Umak
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 125 ml teriyaki umaka
- 1-2 žlice kečapa
Priprema:
- Piletinu operite, osušite i narežite na trakice. U tavi ili woku zagrijte malo sezamovog ulja, dodajte piletinu i pržite oko 3 minute.
- Kada je malo dobila boju, izvadite je iz tave. Češnjak, luk, mrkvu i tikvicu narežite na trakice, a luk i češnjak odmah stavite u tavu.
- Kad omekšaju dodajte im tikvicu i mrkvu te pržite 3 minute. Povrće bi trebalo biti mekano, ali malo al dente.
- Pomiješajte teriyaki umak s kečapom te ga zajedno s piletinom vratite u tavu. Dodajte sitno narezani kupus te miješajte sve oko minute.
- Po potrebi začinite, pospite korijandrom ili peršinom i poslužite uz kuhanu rižu ili rezance. U slast!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa