Variva ili čušpajzi s mnogo povrća i nekim mesom dobri su za probavu jer ne sjedaju teško na želudac, a kombinacije su bezbrojne. Danas vam donosimo recept za varivo s piletinom kojoj ne treba mnogo kuhanja te svježim patlidžanom i rajčicama.
Sastojci:
- jedna velika pileća prsa
- 1 veliki luk
- 1 mrkva
- 2 rajčice
- 1 patlidžan
- koncentrat rajčice
- sol, papar, crvena paprika u prahu
- peršin, kopar
Priprema:
- Na zagrijanom maslinovu ulju u dubokoj posudi popržite nasjeckani luk te mu dodajte piletinu izrezanu na manje kockice
- Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, svježu rajčicu te patlidžan koji ste prethodno izrezali na kockice
- Sve promiješajte, dodajte koncentrat rajčice, sol, papar i crvenu papriku te ulite tri čaše vode
- Poklopite i kuhajte dok povrće i meso ne omekšaju. Na kraju dodajte svježi peršin i kopar te varivo po želji zagustite zaprškom. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa