Variva ili čušpajzi s mnogo povrća i nekim mesom dobri su za probavu jer ne sjedaju teško na želudac, a kombinacije su bezbrojne. Danas vam donosimo recept za varivo s piletinom kojoj ne treba mnogo kuhanja te svježim patlidžanom i rajčicama.
Sastojci:
- jedna velika pileća prsa
- 1 veliki luk
- 1 mrkva
- 2 rajčice
- 1 patlidžan
- koncentrat rajčice
- sol, papar, crvena paprika u prahu
- peršin, kopar
Priprema:
- Na zagrijanom maslinovu ulju u dubokoj posudi popržite nasjeckani luk te mu dodajte piletinu izrezanu na manje kockice
- Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, svježu rajčicu te patlidžan koji ste prethodno izrezali na kockice
- Sve promiješajte, dodajte koncentrat rajčice, sol, papar i crvenu papriku te ulite tri čaše vode
- Poklopite i kuhajte dok povrće i meso ne omekšaju. Na kraju dodajte svježi peršin i kopar te varivo po želji zagustite zaprškom. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa