BLAGDANSKI STOL NIJE POTPUN BEZ OVOG JELA: / Špiček otkrio svoj recept za savršenu puricu s mlincima

Image
Foto: RTL

Omiljeni kuhar podijelio je recept za savršenu puricu s mlincima koja će upotpuniti tradicionalnu blagdansku trpezu

4.12.2020.
13:21
RTL
VOYO logo

Gledatelji popularnog RTL-ovog kulinarskog showa očito su bili jako dobri ove godine jer će ih Djed Božićnjak nagraditi blagdanskim izdanjem istog - 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!' koji će moći pratiti od ponedjeljka, 7. prosinca na RTL-u!

Image
JELO BEZ KOJEG NE MOGU PROĆI BLAGDANI: /

Ribafish nam je otkrio svoj recept za sarmu šampiona

Image
JELO BEZ KOJEG NE MOGU PROĆI BLAGDANI: /

Ribafish nam je otkrio svoj recept za sarmu šampiona

Naš dragi Tomislav Špiček otkrio je kako pripremiti savršenu puricu s mlincima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za 6 osoba:

1 svježa purica cca 3 kg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2 glavice luka

svinjska mast

Tekst se nastavlja ispod oglasa

sol

500 g mlinaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema purice

Puricu posolite s unutarnje i vanjske strane, stavite je na rešetku od pećnice i sve zajedno stavite na pleh za pečenje kako bi mast prilikom pečenja kapala u pleh. U lončiću zagrijte 4 velike žlice masti. Pustite da se mast jako zagrije te zalijte vrelu mast po purici. Ovaj postupak je jako bitan jer na taj način zatvaramo pore na površini kože i čuvamo sočnost purice prilikom pečenja. Vežite kuharskom špagom purici noge kako bi purica zadržala lijepi oblik. Luk očistite i prerežite na četvrtine i stavite u pleh za pečenje ispod purice pa sve podlijte sa 0,5 l tople vode. Puricu od cca 3 kg pecite 2 sata uz stalno podlijevanje s masnoćom. Važno je da puricu pečete na 240°C prvih 15 minuta, a potom smanjite pećnicu na 200°C.

Nakon 2 sata pečenja izvadite puricu iz pećnice, maknite kuharsku špagu te premažite masnoćom od pečenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema mlinaca

Napunite lonac s vodom (vode stavite ovisno o tome koliko mlinaca pripremate). Otrgnite mlince na manje komade i stavite ih u posudu, zalijte ih proključalom vodom pa pričekajte 3-4 minute da omekšaju, a zatim ih procijedite. U tavici zagrijte mast od pečenja, ubacite kuhane mlince pazeći da se ne slijepe. Čim mlinci upiju masnoću uklonite ih s vatre. Najukusniji mlinci su oni koji se malo zapeku, a da se pritom ne zalijepe.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo