Recept za bakalar: Bakalar i palenta

Image

Bakalar je specijalitet koji se može pripremati na puno načina. Ovaj put predlažemo recept za bakalar uz sir, palentu i slane srdele.

22.3.2021.
15:08
Play logo

Recept za bakalar

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Nasjeckajte bakalar (prethodno namakan 48 sati uz četiri mijenjanja vode) i provjerite ima li još kostiju.

Na srednje jakoj vatri ugrijte maslinovo ulje i maslac. Dodajte luk nasjeckan na komadiće, srdele (uklonjenih kostiju i odstajale u mijelu 4 sata) i cimet, pa pirjajte nekih 10 do 12 minuta.

Dodajte komade bakalara, vino i mlijeko, pa pustite da prokuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Smanjite vatru i pustite da lagano kuha sat vremena. Ako ponestane tekućine, dodajte još mlijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Dodajte peršin (nasjeckan tako da stane u 1/2 šalice palente), začinite i servirajte uz kuhanu palentu u koju možete dodati i malo sira.

BKFC 50
Klan
Love island UK
San snova
default_cta
Ljubav je na selu
Štrumpfovi
Bijela kraljica
Britain's Got Talent
default_cta
Pun mjesec
Play logo
Play logo
Play logo