Ako ne znaš što bi ovog Valentinova, uzmi partnera za ruku i nagovori ga da pečete kolače, imamo tri odlična recepta

Image
Foto: Instagram, peartreeatgreenlandplace

Ne vjerujemo da bi odbio ukusne muffine s pikantnim dodatkom

12.2.2018.
14:00
Instagram, peartreeatgreenlandplace
VOYO logo

Dan zaljubljenih definitivno podrazumijeva nešto slatko; čokoladu ili neki desert. Umjesto da si kupujete kojekakve slatkiše, uzmite si vremena i sami napravite desert u kojem oboje možete uživati. Evo nekoliko dobrih recepata:

Čokoladni muffini s čilijem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 250 g glatkog brašna
  • 1 jaje
  • 100 g šećera
  • pola praška za pecivo
  • 40 g kakaa u prahu
  • 100 g tamne čokolade
  • 1 žličica čilija u prahu
  • pola žličice soli
  • 250 ml vode
  • 90 ml ulja
  • suhi čili za ukras
  • košarice za muffine

U zdjeli pomiješaj brašno, kakao, prašak za pecivo, sol i čili u prahu, a u drugoj izmuti jaja sa šećerom. U smjesu naizmjenično dodavaj suhe sastojke, ulje i vodu te nasjeckanu tamnu čokoladu. Nemoj potrošiti svu čokoladu već ostavi šaku za posipavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesom puni košarice za muffine do 3/4 visine, a na krjau ih posipaj čokoladom i suhim čilijem. Peci ih oko 15 minuta na 180 °C, potom ih ohladi an sobnoj temperaturi.

Čokoladna torta bez brašna

Sastojci:

  • 200 g tamne čokolade
  • 8 jaja
  • 150 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 2 žlice meda
  • 1 žlica arome vanilije
  • prstohvat soli
  • 1 žlica kakaa u prahu

Čokoladu i maslac otopi na pari te u njih dodaj med, šećer, aromu vanilije, sol te dobro promiješaj. U smjesu dodavaj jedno po jedno jaje, sve dobro izmiksaj i na kraju dodaj kakao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesu izlij u kalup za torte koji si obložila papirom za pečenje, a na donju policu pećnice stavi protvan napunjen vodom. Tortu peci u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 25 minuta.

Čačkalicom provjeri da je pečena i dobro je ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valentinovska torta od palačinki

  • 3 jaja
  • 380 ml mlijeka
  • 22 g šećera
  • 135 g brašna
  • 25 g otopljenog maslaca
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 25 g šećera
  • 100 g otopljene tamne čokolade

Pomiješaj jaja, mlijeko, brašno, maslac, prašak za pecivo i malo otopljene čokolade te napravi smjesu za palačinke. Procijedi je i počni ih peći. U međuvremenu istuci slakto vrhnje sa šećerom u šlag.

Ispeci palačinke i svaku namaži šlagom te ih slaži jednu na drugu. Tortu zamotaj u foliju i pusti da se ohladi u hladnjaku barem 4 sata. Na kraju je možeš ukrasiti preostalom otopljenom čokoladom ili posipati kakaom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo