U dućanu/pri raspremanju namirnica
1. U velikim količinama kupujte samo namirnice koje se ne kvare brzo.
2. Počistite smočnicu i upotrijebite prvo najstarije namirnice.
3. Organizirajte vaš hladnjak.
4. Kada odlažete namirnice u hladnjak, neka su vam najdostupnije one koje se najbrže kvare.
5. Ne bacajte automatski hranu kojoj je prošao rok trajanja.
6. Naučite ili isprintajte rok trajanja namirnica koje često koristite.
Potpuno iskoristite svježe voće i povrće
7. Pratite što sve imate od voća i povrća u hladnjaku da se ne zagubi.
8. Jedite sezonsko voće.
9. Konzervirajte i sačuvajte voće i povrće.
10. Ako povrće malo povene u hladnjaku, revitalizirajte ga hladnom vodom.
11. Naučite nove recepte i skuhajte nešto od dijelova povrća koje inače bacate.
12. Smrznite svježe začine i koristite ih cijelu zimu.
13. Naučite voljeti 'ružno' voće i povrće.
Ne zapostavljajte smočnicu!
14. Potrošite i zadnju kap maslaca od kikirikija.
15. Omekšajte stvrdnuti šećer tako da ga pokrijete vlažnim papirnatim ručnikom i stavite u mikrovalnu na nekoliko sekundi.
16. Ustajali kruh poprskajte s malo vode i stavite u pećnicu na 5-10 minuta ili napravite isto kao i sa stvrdnutim šećerom.
Naučite voljeti svoje ostatke
17. Ostalo vam je malo jogurta? Upotrijebite ga za sladoled!
18. Kuhajte juhe koje možete zamrznuti.
19. Naučite najbolje načine kako zamrznuti povrće, piletinu, mljevenu junetinu...
20. Zimi koristite zamrznuto povrće.
21. Ako jedete u restoranu, slobodno ponesite ostatke za doma.
I još...
22. Uložite u kućanske aparate koji će vam olakšati pripremu hrane.
23. Uzgojite svoj mali vrt pa makar i na balkonu!
Time/Magazin.hr