Sve više ljudi posljednjih godina postaje više nego ikada svjesno važnosti pravilne i izbalansirane prehrane, i to ne samo zbog estetskih razloga, već i zdravstvenih razloga.
No, mnogi priznaju da česta prepreka im je nedostatak vremena te užurban i moderan način života, a upravo tome stali su na kraj osnivači nove gastro platforme na hrvatskom tržištu. Antonio Matušan, inače student Automatike na FER-u i Automation and Control Engineeringa na Politecnico di Milano i Domagoj Vukić student Brodostrojarstva na FSB-u s višegodišnjim poslovnim iskustvom ponosni su vlasnici inovativnog koncepta Zdravi obroci. On se temelji na dostavi već unaprijed gotovih i pripremljenih jela, s kreativnim, ukusnim i zdravim predznakom.
Oni građanima nude dobro poznata i omiljena vege, vegan i mesna jela. Njihovim klijentima na raspolaganju su četiri vrste menija (Protein+, Vege, Vegan, Fitness), koji imaju rok trajanja od 15 dana, a spremni su za konzumaciju unutar samo dvije minute.
Cijena menija je kreće od 36 do 40-ak kuna
"U ponudi je 18 različitih obroka tjedno, sveukupno imamo 120 osmišljenih jela, a neka od njih su primjerice curry od slanutka s povrćem i kokosovim mlijekom te pirjana jasmin riža s timijanom i lešo povrće s glazurom od meda i senfa, kus kus s graškom, medaljoni od mrkve i tikvica, džem od luka, pileći file mariniran s curryem, aromatična riža s timijanom lešo povrće na maslacu i piletina u tikka masala umaku sa jasmin rižom i tikvicama", priča Domagoj. A cijena menija je kreće od 36 do 40-ak kuna, s time da imaju i zdrave doručke čija cijena je 15-ak kuna.
Naglašava kako su namirnice isključivo iz hrvatskih OPG-ova, a narudžbe se primaju do četvrtka ili do popunjenja kapaciteta za dostavu u ponedjeljak, kada dolaze na adresu u termoizoliranim i ohlađenim kutijama.
Ono što je posebno kod ovog koncepta osim što je riječ o pomno osmišljenim zdravim menijima, Zdravi obroci nude mogućnost odabira menija za cijeli dan, od doručka (granola + jogurt), ručka i večere, kao i male zdrave međuobroke te svježe cijeđene sokove od raznog voća i povrća.
"Zdravi obroci su totalni novitet na našem tržištu. Iskoristili smo tehnologiju, koja je prije bila rezervirana za velike industrije, da damo ljudima dodanu vrijednost u svakodnevnom životu. I nama je u početku vakumiranje bilo čudo – tako jednostavno, a tako efikasno – koje smo morali iskoristiti.
Mala gastro revolucija
Premisa je jednostavna dati ljudima da jedu svježu hranu, jer vakuumirana hrana ostaje gotovo kao svježa, svaki dan, bez da troše puno vremena na razmišljanje, kupnju i pripremu. Jednostavno otvoriš hladnjak, podgriješ jelo i dobar tek. Cijeli nam se dan vrti oko hrane – kuhajući, eksperimentirajući, smišljajući nove ideje… Da, može se reći da smo opsjednuti hranom. Zato se i događa da često uvodimo novitete u ono što radimo", izjavio je ovaj dvojac mladih poduzetnika, koja su nesumnjivo pokrenuli pravu malu gastro revoluciju na hrvatskom tržištu.
Na upit kako održavaju svoja jela svježima, Domagoj objašnjava da je tajna u posebnoj tehnici vakumiranja te posebno odabranim namirnicama koje odoljevaju dužim vremenskim intervalima i na taj način pružaju sve bitne nutrijente svakim serviranjem.
Zasad svoje zdrave obroke prodaju putem webshopa, a kako je interes sa Zdravim obrocima velik u planu je i dogovor s brojnim firmama za čije djelatnike će pripremati zdrave obroke.
Također, nedavno je omogućena dostava zdravih obroka po cijeloj Hrvtaskoj. Uz sve to, priželjkuju i širenje na inozemno tržište putem franšiza.
"Interes je izuzetan, jer sve više ljudi želi se zdravo hraniti, a najveći problem u tome im je nedostatak vremena, a na ovaj način to je riješeno", objašnjava Domagoj, dodajući kako je planova izuzetno mnogo.