Piletina na marokanski
I mesno jelo možete pretvoriti u pravu bombu za zdravlje.
(FOTO: Pexels)
Sastojci:
- 4 pileća prsa
- tri žlice maslinovog ulja
- dva luka, nasjeckana
- 100 grama rajčica
- 100 grama đumbira
- tri režnja češnjaka
- žličica kurkume
- žlica kumina, korijandera i cimeta
- velika tikva očišćena od sjemenki i narezana na velike komade
- 600 mililitara pilećeg temeljca
- žličica tamnog šećera
- 2 žlice vinskog octa
- 100 grama sušenih rajčica
Upute:
Začinite pileća prsa i zagrijte dvije žlice maslinovog ulja na tavi i lagano popecite piletinu sa svih strana. Uklonite ju s vatre i stavite na tanjur.
Luk, 100 grama rajčica, đumbir i češnjak izmiksajte u pastu. Jedan luk pirjajte na maslinovog ulju, a zatim dodajte kurkumu i kumin te korijander i cimet te pirjajte još minutu. Dodajte pastu i sve promiješajte.
Stavite piletinu u taj umak i u lonac dodajte tikvu, pileći temeljac, šećer i vinski ocat. Pustite da ključa 30 minuta dok piletina nije potpuno kuhana. Izvadite piletinu i nasjeckajte ja na srednje komadiće te u lonac dodajte sušene rajčice.
Dodajte sol i papar po želji te poslužite toplo s feta sirom ili vrhnjem.
Recept prenosi BBC Good Food.