Svježe povrće /

Zimski kelj - sirova i kuhana jela od zimskog kelja

Image

Zimski kelj možete brati tijekom cijele zime jer jako dobro podnosi niske temperature. Saznajte sve o zimskom kelju.

28.11.2021.
16:20
VOYO logo

Zimski kelj je kelj koji jako dobro podnosi niske temperature, mraz pa čak i snijeg. Zbog toga ga možete brati tijekom cijele zime i uvijek na svom stolu imati svježe povrće.

Zimski kelj nakon prvog mraza počinje gubiti svoju gorčinu jer se u njegovim listovima počinje nakupljati šećer pa je on jako ukusan. Bogat je vitaminom C, kalcijem i bjelančevinama dok mu je kalorijska vrijednost jako niska. S obzirom na njegovu hranjivu vrijednost, zimski kelj odličan je u borbi protiv prehlade i gripe koje dolaze sa zimom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jela koja uključuju zimski kelj mogu biti – sirova i kuhana. Zimski kelj dodajte u zelene sokove, salate, napravite čips od zimskog kelja. S druge strane pripremite ga na juhu, kao varivo, na lešo, u obliku popečka...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo