Zimnica meksička salata nije zahtjevna za pripremiti, potrebno vam je 3 kilograma crvenog graha, 1 kilogram paprike, 1 kilogram krastavaca, 1 kilogram kukuruza, 1 kilogram mrkve, 1 litra alkoholnog octa (9%), 3 litre vode, 150 grama soli, 1 vrećica konzervansa, 30 zrnaca crnog papra te 100 grama šećera.
Za početak stavite grah kuhati na oko pola sata, a ostalo povrće operite. Krastavcima ogulite koru i narežite na ploške. Papriku prerežite po pola, očistite sjemenke te ju narežite na trakice. Mrkvu ogulite i narežite na kolutiće. Luk ogulite i narežite na tanke trake. Narezano povrće stavite u posudu. U posudu dodajte svo narezano povrće, kukuruz i skuhani grah. Sve zajedno dobro izmiješajte.
U drugu posudu ulijte ocat, vodu, sol, šećer i vinobran te stavite na laganu vatru da prokuha. Kada tekućina prokuha maknite ju sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Kada se tekućina ohladila, prelijte tom tekućinom povrće u drugoj posudi, prekrijte pamučnom krpom i ostavite na hladno i tamno mjesto 24 sata da odstoji.
Nakon 24 sata sterilizirajte staklenke te ih napunite povrćem i tekućinom. Pazite kako ne bi stavili previše tekućine. Staklenke zatvorite poklopcem i ostavite ih da odstoje na hladnom i tamnom mjestu 24 sata. Kada su staklenke odstojale, provjerite je li došlo do izlijevanja iz staklenki ili puknuća neke staklenke. Ukoliko je sve u redu, spremite staklenke u smočnicu ili na drugo tamno i suho mjesto.
Zimnica meksička salata je gotova i spremna za jelo 2 dana nakon pripreme.