Zimnica / Meksička salata kao zimnica - pripremite i uživajte u hladnim zimskim danima

Image

Ljeto je sve bliže kraju što znači da treba pripremati hranu za zimu. Zimnica meksička salata savršen je izbor za sve koji žele ukusnu salatu zimi.

18.9.2021.
10:29
VOYO logo

Zimnica meksička salata nije zahtjevna za pripremiti, potrebno vam je 3 kilograma crvenog graha, 1 kilogram paprike, 1 kilogram krastavaca, 1 kilogram kukuruza, 1 kilogram mrkve, 1 litra alkoholnog octa (9%), 3 litre vode, 150 grama soli, 1 vrećica konzervansa, 30 zrnaca crnog papra te 100 grama šećera.

Za početak stavite grah kuhati na oko pola sata, a ostalo povrće operite. Krastavcima ogulite koru i narežite na ploške. Papriku prerežite po pola, očistite sjemenke te ju narežite na trakice. Mrkvu ogulite i narežite na kolutiće. Luk ogulite i narežite na tanke trake. Narezano povrće stavite u posudu. U posudu dodajte svo narezano povrće, kukuruz i skuhani grah. Sve zajedno dobro izmiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugu posudu ulijte ocat, vodu, sol, šećer i vinobran te stavite na laganu vatru da prokuha. Kada tekućina prokuha maknite ju sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Kada se tekućina ohladila, prelijte tom tekućinom povrće u drugoj posudi, prekrijte pamučnom krpom i ostavite na hladno i tamno mjesto 24 sata da odstoji.

Nakon 24 sata sterilizirajte staklenke te ih napunite povrćem i tekućinom. Pazite kako ne bi stavili previše tekućine. Staklenke zatvorite poklopcem i ostavite ih da odstoje na hladnom i tamnom mjestu 24 sata. Kada su staklenke odstojale, provjerite je li došlo do izlijevanja iz staklenki ili puknuća neke staklenke. Ukoliko je sve u redu, spremite staklenke u smočnicu ili na drugo tamno i suho mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zimnica meksička salata je gotova i spremna za jelo 2 dana nakon pripreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo