Recept i priprema / Kako se priprema zelje na lešo?

Image
Foto: Pixabay

Zelje na lešo možete pripremiti vrlo lako. Saznajte kako se priprema zelje na lešo.

3.1.2023.
10:34
Pixabay
VOYO logo

Kuhati na lešo znači kuhati bilo koje drugo lisnato zeleno povrće na isti način kao i blitvu. Dakle, na isti način možemo pripremiti špinat na blitvu, raštiku, zelje ili bilo koje drugo lisnato povrće. Danas pripremite zelje na lešo uz naš tradicionalni recept za zelje na lešo.

Sastojci za zelje na lešo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg zelja
  • 4 krumpira (na kocke)
  • 1-2 češnja češnjaka (mljevenog)
  • 3-4 žlice maslinovog ulja
  • posolite i popaprite po ukusu

Kako se priprema zelje na lešo?

Zelje operite i odrežite bijele peteljke. Stabljike nasjeckajte na kockice veličine palca, a listove na trakice. Zakuhajte vodu, dodajte sol i kuhajte stabljike i krumpir 12-15 minuta ili dok krumpir gotovo ne omekša. Zatim ubacite lisnate trake. Kuhajte oko 5 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro ocijedite. Začinite maslinovim uljem, mljevenim češnjakom, soli i paprom. Snažno umutiti drvenom kuhačom da se krumpir malo raspadne i dodati u kremastu blitvu. Zelje na lešo poslužite uz bilo koju vrstu ribe ili radnim danom uz jaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo