za hedoniste / Želite li pojesti najbolje jelo na svijetu, put pod noge i u Modenu Massimu Botturu!

Image
Foto: Instagram

U New Yorku su proglašeni najbolji svjetski restorani. Prvi među njima nalazi se u Italiji, drugi u Španjolskoj, a treći u New Yorku. Najbolji chef na svijetu je osebujna Dominique Crenn iz New Yorka

14.6.2016.
9:16
Instagram
VOYO logo

Osteria Francescana proglašena je na svečanosti u New Yorku najboljim restoranom na svijetu zbog svog inventivnog spravljanja tradicionalnih talijanskih jela.

Na popisu 'Najboljih 50 svjetskih restorana' ovaj talijanski restoran u Modeni zauzeo je prvo mjesto dok je drugo pripalo prošlogodišnjem pobjedniku - španjolskom restoranu El Celler De Can Roca u Gironi, a treće mjesto je zauzeo Eleven Madison Park u New Yorku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ambiciozne kreacije chefa savršeno uravnotežuju zahtjeve tradicije i suvremenog doba", kažu sastavljači popisa za Massima Botturu, chefa Osterie Francescane. 

Image
Foto: Instagram

Na svečanosti su dodijeljene i pojedinačne nagrade chefovima. Nagrada za životno djelo uručena je francuskoj gastro ikoni chefu Alainu Passardu koji vodi pariški L'Arpege dok je nagradu za najboljeg chefa dobila Dominique Crenn iz američkog Atelier Crenna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo