Špinat. Navedimo neke od prednosti ovog zelenog povrća: poboljšava vid, pojačava spoznaju i koncentraciju, liječi makularnu degeneraciju, održava rad jetre, održava krvni tlak, potiče rad metabolizma i gubitak težine ... Najbolji dio je što ovo povrće ima tako dobar okus bez oklijevanja. Špinat se može konzumirati sirov, u salati, soku, smoothiju ili skuhati u juhi, tjestenini, lazanjama, prženim na tavi ...
Kelj. Kao i svaki super zeleni list, kelj ima mnogo vlakana, antioksidansa, protuupalnih i svih vrsta vitamina. Jedini nedostatak je gorak okus sirovog kelja, koji odvraća većinu ljudi, čak i odrasle. Lagano propirjajte ili parite list kelja kako biste smanjili gorak okus; sušite ili pecite kako bi se napravio hrskav čips od kelja i sačuvale sve dobrote.
Artičoka. Jedno od najboljih zelenih povrća za borbu protiv slobodnih radikala s antioksidansima, prkošenje starenju, smanjenje raka dojke i detoksikaciju ljudskih tijela i sustava. Također je dobar izvor željeza, vlakana i tona vitamina. Srce artičoke mogu se kuhati na pari, kuhati, peći ili pržiti uz miješanje. U svakom slučaju, dobra je i izvrsna za vaše tijelo.
Brokula sadrži puno folata, vlakana i slično, brokula pomaže u smanjenju rizika od mnogih zdravstvenih problema poput pretilosti, dijabetesa, srčanih bolesti, raka, kroničnih bolesti ... Za razliku od mnogih listova, zelena brokula nema gorak okus kao neko zeleno povrće i može se kuhati u razna jela, od juhe, salate, sirovog predjela. Čak je i juha od blanširane brokule sama po sebi prilično dobra.
Krastavac. Ovo je jedno od zelenog povrća koje se više pojavljuje na drugim mjestima, a ne na tanjurima. Zbog visoke razine antioksidansa i vode, krastavac se često koristi u proizvodima za njegu kože kako bi pomogao starenju i hidrataciji. Također može pomoći u smanjenju rizika od raka, podržati vaš mozak, ublažiti bol i pridonijeti mršavljenju.