Radič je izuzetno zdrava salata koja se često koristi kao lijek protiv bolesti jetre i srca. No, kako biste spojili ugodno i korisno, zeleni radič može se iskoristiti u ukusnoj salati s vinskim octom i senfom. Kako se priprema zeleni radič s octom i senfom?
Sastojci potrebni za pripremu salate od zelenog radiča:
- šalica pekan oraha
- ¼ šalica crvenog vinskog octa
- ¼ šalica senfa
- 2 žlice meda
- 1 glavica zelenog radiča
- ¼ šalicu tanko narezanog vlasca
- maslinovo ulje
- sol i svježe mljeveni papar
Kako biste pripremili salatu od zelenog radiča, najprije zagrijte pećnicu na 175°C. Pekane ispržite na obrubljenom plehu, dok malo ne potamne i zamirišu, 6-8 minuta. Pustite da se ohlade pa ih zdrobite ili krupno nasjeckajte, ovisno o tome kakve ih želite u salati od zelenog radiča.
Sljedeći korak potreban da se napravi salata sa zelenim radičem je priprema dressinga. U velikoj zdjeli umutite ocat, senf i med da se sjedine. Dodajte natrgani zeleni radič, vlasac i polovicu pekana. Prelijte uljem, začinite solju i puno papra. Dobro izmiješajte te dodajte ostatak pekana na vrh salate s zelenim radičem. Salata s zelenim radičem je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!