Vrste papra /

Kako se koristi zeleni papar u kuhinji?

Image
Foto: Pixabay

Kada upotrebiti zeleni papar? Kako se priprema zeleni papar? Saznajte kako se koristi zeleni papar u kuhinji.

4.6.2022.
10:49
Pixabay
VOYO logo

Svježi, zeljasti okus zelenog papra izvrstan je za začinjanje. Branje papra u zrnu dok je još nezreo i zelene boje je tajna proizvodnje zelenog, a ne crnog papra.

Za razliku od bijelog i crnog papra, zeleni papar se bere kada bobice još nisu zrele. Boja paprike ovisi o tome kada se bobice beru i kako se obrađuju nema nikakve veze s različitim vrstama biljke paprike. Kako se bobice beru rano, zeleni papar ima posebno svjež i blago voćni okus. Također je najblaži od svih sorti papra. U potrazi za paprom, Kristofor Kolumbo se 1492. iskrcao na Karibima i “otkrio” Ameriku. Umjesto da sa sobom vrati papar u Europu, donio je nove ljute začine poput čilija i pimenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli zeleni papar u zrnu idealan je za zaokruživanje okusa umaka i marinada. Oni također daju chutneyima svoj karakterističan pikantan okus. Osim slanih jela, zeleni papar ima odličan okus u desertima poput voćnih salata i voćnih kolača jer nadopunjuje okus meda. Za zeleni papar vrijedi isto pravilo kao i za druge vrste paprike, treba ga mljeti svježeg kad je to moguće jer brzo gubi svoj okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo