Mesna štruca obično puca kada se izvana ispeče mnogo brže nego iznutra. Kada se meso peče, proteini se skupljaju i vežu zajedno. Kada se ne peče ravnomjerno, vanjski proteini se stegnu, ostavljajući pukotine na vrhu vaše mesne štruce. To je glavni razlog zašto puca mesna štruca.
Zašto puca mesna štruca i kako to spriječiti?
Postoji nekoliko rješenja za ovo. Prvo, možete pokušati smanjiti toplinu vaše pećnice dok pečete mesnu štrucu. Isto tako možete pokušati staviti posudu s vodom na rešetku ispod vaše mesne štruce, tako da pećnica bude ispunjena nježnijom, vlažnom toplinom, slično korištenju vodene kupelji za kuhanje kolača od sira. Tako će vaša mesna štruca ostati bez nepotrebnih pukotina i moći će se lijepo servirati.
Postoji još načina kako spriječiti pucanje mesne štruce. Kako bi vaša mesna štruca ostala zajedno bez pukotina dodajte stvari poput jaja i krušnih mrvica jer su oni ključni sastojci koji povezuju meso. I naravno posljednji razlog zašto puca mesna štruca je taj što je prepečena, pa pripazite na dužinu pečenja.