Zapečeni njoki od kukuruzne krupice ukusno je i sočno jelo. Možete ga poslužiti kao predjelo ili glavno jelo.
Priprema njoka moguća je na različite načine, a ako još niste probali zapečene njoke od kukuruzne krupice vrijeme je da probate.
Za pripremu zapečenih njoka od kukuruzne krupice treba vam:
- 35 dkg kukuruzne krupice
- 10 dkg parmezana
- 2 dcl kiselog vrhnja
- 10 dkg maslaca
Zapečeni njoki od kukuruzne krupice priprema:
U slanu vodu koja je zavrila polako dodajte uz stalno miješanje kukuruznu krupicu. Ne smiju nastati grudice.
Vatrostalnu posudu premažite maslacem, a žlicom vadite njoke iz kukuruzne kaše te ih prebacujte u vatrostalnu posudu. Svaki puta žlicu uronite u vrelu vodu.
Jedan sloh posipjte parmezanom, drugi nakapajte maslacem i zadnji prelijte kiselim vrhnjem.
Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
Zapečeni njoki od kukuruzne krupice su gotovi i možete ih poslužiti.