Zapečeni kiseli kupus neka pronađe mjesto na vašem jelovniku. Osim što je vrlo brzo gotov i s njim nema puno posla, zapečeni kiseli kupus ima savršen miris i još bolji okus.
Zapečeni kiseli kupus priprema se pomoću sljedećih sastojaka:
- glavica kupusa
- 1 luk
- crvena paprika
- sol, papar
- maslinovo ulje
Zapečeni kiseli kupus priprema:
Da biste pripremili zapečeni kiseli kupus, u dublju tepsiju posložite sitno narezani luk, na to kupus koji ste narezali na deblje trakice te na vrh narezanu crvenu papriku. Sve začinite solju, paprom i maslinovim uljem. Tepsiju prekrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu 15 minuta na 200 stupnjeva. Izvadite iz pećnice te pomiješajte. Vratite u pećnicu bez folije na još 15 minuta kako bi se zapečeni kiseli kupus zaista zapekao. Poslužite odmah uz pire krumpir.
Ako niste ljubitelj ove vegetarijanske verzije, uz zapečeni kiseli kupus možete dodati i kobasice ili meso. U svakom slučaju vaš zapečeni kiseli kupus oduševit će svakog ukućana.