Zapečeni karfiol sa sirom postat će vaš novi favorit za ručak sa obitelji. Pratite recept i pripremite savršeno jelo s karfiolom - zapečeni karfiol sa sirom.
Sastojci za zapečeni karfiol sa sirom:
- glavica karfiola ili cvjetače
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica češnjaka u prahu
- posolite i popaprite po ukusu
- ½ šalice naribanog sira Mozzarella
- ½ šalice nasjeckanog oštrog Cheddar sira
Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva Celzijusa te pripremite lim za pečenje.
Zatim cvjetove izlomljene karfiole stavite u posudu i dodajte maslinovo ulje, češnjak u prahu, sol i papar. Sve dobro promiješajte kako bi se svi komadi karfiola pokrili sastojcima.
Stavite karfiol u pripremljeni lim za pečenje i ravnomjerno rasporedite. Karfiol zapecite u pećnici na 15 minuta nakon čega ga možete okrenuti i na njega staviti sireve, a zatim zapeći još 15-ak minuta odnosno dok karfiol ne postane lagano zlatne boje.
Poslužite odmah zapečeni karfiol sa sirom.