Kuharica / Zapečeni karfiol kao prilog uz glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Zapečeni karfiol poslužite kao prilog uz mesno ili riblje glavno jelo. Kako se priprema prilog zapečeni karfiol?

4.1.2023.
17:04
Pixabay
VOYO logo

Ono što će vam pomoći da vam zapečeni karfiol dobro ispadne je kombinacija maslaca i maslinovog ulja jer daje iznimno hrskavu, ali nježnu notu karfiolu.

Sastojci za zapečeni karfiol:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • glavica karfiola, narezana na male cvjetiće
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice neslanog maslaca, otopljenog
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • ½ žličice soli, ili po ukusu
  • ¼ žličice mljevene paprike
  • ¼ žličice mljevenog crnog papra ili po ukusu

Stavite pećnicu da se zagrije na 220 stupnjeva Celzijusa te obložite lim papirom za pečenje. Za to vrijeme dok se pećnica zagrijava, pripremite karfiol tako lomite kriške na jednake male komade.

Nakon što sve izlomite, posložite komade na lim za pečenje i prelijte uljem i otopljenim maslacem, a potom sve promiješajte kako bi se sastojci savršeno sjedinili. U posebnoj zdjeli pomiješajte češnjak u prahu, sol, papriku i papar te pospite po karfiolu i promiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite oko 20 minuta, dok se karfiola ne zapeče i ne postigne željenu hrskavost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo