Ono što će vam pomoći da vam zapečeni karfiol dobro ispadne je kombinacija maslaca i maslinovog ulja jer daje iznimno hrskavu, ali nježnu notu karfiolu.
Sastojci za zapečeni karfiol:
- glavica karfiola, narezana na male cvjetiće
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice neslanog maslaca, otopljenog
- ½ žličice češnjaka u prahu
- ½ žličice soli, ili po ukusu
- ¼ žličice mljevene paprike
- ¼ žličice mljevenog crnog papra ili po ukusu
Stavite pećnicu da se zagrije na 220 stupnjeva Celzijusa te obložite lim papirom za pečenje. Za to vrijeme dok se pećnica zagrijava, pripremite karfiol tako lomite kriške na jednake male komade.
Nakon što sve izlomite, posložite komade na lim za pečenje i prelijte uljem i otopljenim maslacem, a potom sve promiješajte kako bi se sastojci savršeno sjedinili. U posebnoj zdjeli pomiješajte češnjak u prahu, sol, papriku i papar te pospite po karfiolu i promiješajte.
Pecite oko 20 minuta, dok se karfiola ne zapeče i ne postigne željenu hrskavost.