Riblji specijaliteti /

Zapečeni file bijele ribe s rajčicom i mozzarellom

Image

Kako pripremiti zapečeni file bijele ribe s rajčicom i mozzarellom? Donosimo vam recept za pripremu jela zapečeni file bijele ribe s rajčicom i mozzarellom.

20.8.2021.
10:26
VOYO logo

Fileti bijele ribe mogu se pripremati na različite načine, donosimo vam recept za pripremu zapečenih fileta bijele ribe u kombinaciji s rajčicom i mozzarellom.

Priprema ovog jela je jednostavna, jelo je gotovo za manje od sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapečeni file bijele ribe s rajčicom i mozzarellom sastojci:

  • 4 fileta bijele ribe
  • 30 dkg mini rajčica
  • 25 dkg sira mozzarelle
  • limun
  • vezica svježeg bosiljka
  • 6 dkg parmezana
  • maslinovo ulje
  • sol

Zapečeni file bijele ribe s rajčicom i mozzarellom priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filete bijele ribe stavite u namašćenu vatrostalnu posudu. Posolite ih i pospijte listovima bosiljka. Pokapajte limunovim sokom i neka se kratko mariniraju.

Mini rajčice prepolovite, mozzarelu narežite na ploške.

Kada je riba odstajala, upijte kuhnjskom krpom višak marinate i stavite račice s ploškama mozzarelle na ribu. Pokapajte s maslinovim uljem i naribanim parmezanom.

Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapečeni file bijele ribe s rajčicom i mozzarellom je gotov, poslužite ga dok je još topli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo