Fileti bijele ribe mogu se pripremati na različite načine, donosimo vam recept za pripremu zapečenih fileta bijele ribe u kombinaciji s rajčicom i mozzarellom.
Priprema ovog jela je jednostavna, jelo je gotovo za manje od sat vremena.
Zapečeni file bijele ribe s rajčicom i mozzarellom sastojci:
- 4 fileta bijele ribe
- 30 dkg mini rajčica
- 25 dkg sira mozzarelle
- limun
- vezica svježeg bosiljka
- 6 dkg parmezana
- maslinovo ulje
- sol
Zapečeni file bijele ribe s rajčicom i mozzarellom priprema:
Filete bijele ribe stavite u namašćenu vatrostalnu posudu. Posolite ih i pospijte listovima bosiljka. Pokapajte limunovim sokom i neka se kratko mariniraju.
Mini rajčice prepolovite, mozzarelu narežite na ploške.
Kada je riba odstajala, upijte kuhnjskom krpom višak marinate i stavite račice s ploškama mozzarelle na ribu. Pokapajte s maslinovim uljem i naribanim parmezanom.
Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
Zapečeni file bijele ribe s rajčicom i mozzarellom je gotov, poslužite ga dok je još topli.