Zapečeni bakalar s krumpirom na mediteranski način jedan je od načina pripreme bakalara. Krumpir s bakalarom odlično se slaže, a sve zajedno zapečeno s mediteranskih štihom daje savršeno jelo.
Priprema ovog jela je jednostavna i gotovo je za sat vremena.
Zapečeni bakalar s krumpirom na mediteranski način sastojci:
- 70 dkg fileta bkalara
- glavica luka
- 70 dkg krumpira
- 2 češnja češnjaka
- žlica sušenog origana
- žlica sjeckanog peršina
- 2 dkg krušnih mrvica
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Zapečeni bakalar s krumpirom na mediteranski način priprema:
Krumpir ogulite i narežite na četvrtine.
Vatrostalnu posudu premažite maslinovim uljem i posipajte krušnim mrvicama. Položite filete rina i začinite je sa soli i paprom.
U drugu posudu stavit ekrumpir, luk narezan na kockice, češnjak, peršin i sušeni organo. Posipajte s krušnim mrvicama, posolite, prelijte maslinovim uljem i izmiješajte.
Krumpir rasporedite po ribi i pecite na 180 stupnjev aoko 45 minuta.
Zapečeni bakalar s krumpirom na mediteranski način je gotov, možete poslužiti.