Tikvice su izvrsno hidratantno povrće s niskim udjelom ugljikohidrata što ih čini savršenim za lagane ljetne obroke. Ali ako uzgajate tikvice u svom vrtu, ponekad ih možete dobiti više nego što možete pojesti. Ovaj jednostavan način za zamrzavanje tikvica sačuvati će vaše tikvice i do nekoliko mjeseci.
Prvi korak ovog načina za zamrzavanje tikvica je pranje. Tikvice temeljito isperite kako biste se riješili prljavštine. Zatim izrežite tikvice na ploške debljine 1 centimetar. Tikvice je sada potrebno blanširati. Tikvice blanširajte kako biste deaktivirali enzime koji sprječavaju da promijene boju i postanu kašasti. Učinite to tako da tikvice dodate u lonac kipuće vode na jednu minutu, a zatim ih šupljikavom žlicom premjestite u kupelj s ledenom vodom.
Sjedeći i posljednji korak načina za zamrzavanje tikvica jest upravo zamrzavanje. Nakon 2 minute tikvice izvadite iz ledene kupelji i tapkajte papirnatim ručnikom da se osuši. Tikvice zatim zamrznite tako što ćete ih složiti na lim za pečenje. Stavite lim u zamrzivač na 1-2 sata ili dok se ne smrzne. Time ćete osigurati da nećete dobiti jednu veliku hrpu smrznutih tikvica. Zatim jednostavno zapakirajte tikvice u vrećice za zamrzivač i čuvajte ih do godinu dana.