Smije li se zamrznuti mljeveno meso? Kako izgleda postupak za zamrzavanje mljevenog mesa? Za najbolje rezultate najbolje je zamrznuti mljeveno meso odmah nakon kupnje. Mljeveno meso možete zamrznuti u originalnoj ambalaži, ali ako želite da se kasnije brže odmrzne izvadite ga iz ambalaže i stavite u vrećicu za zamrzavanje.
Postupak zamrzavanja mljevenog mesa:
- istisnite zrak i poravnajte meso
- prije stavljanja u zamrzivač označite datum pakiranja.
- neka u zamrzivaču bude na teperaturi nižoj od -15ºC.
Za zamrzavanje mljevenog mesa izvadite meso iz ambalaže u trgovini. Podijelite na porcije od 1/2 ili 1 kilogram. To su količine koje su standardne za većinu recepata. Stavite meso u vrećice i istisnite sav zrak iz vrećica i zatvorite.
Trajnim markerom zabilježite datum i težinu. Vrećice položite ravno na policu zamrzivača. Nakon što se smrznu, vrećice složite ili ih okomito postavite za dugotrajno skladištenje.
Uvijek imajte na umu kako je zrak neprijatelj smrznutog mesa.