Koristite ove smrznute zavežljaje koprive u juhama ili varivima tijekom cijele godine kako biste dodali vitamine i minerale — osobito tijekom zime kada je do koprive teško doći.
Upute za zamrzavanje kopriva su sljedeće:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Blanširajte koprivu u kipućoj vodi minutu.
- Blanširanu koprivu odmah premjestite u ledenu kupku.
- Nakon što se kopriva dovoljno ohladi za rukovanje, zgrabite hrpe koprive u ruku (više neće peckati!) i iscijedite što više vode možete. Minimiziranje sadržaja vode prije zamrzavanja, smanjuje opekotine u zamrzivaču.
- Stavite svežnjeve koprive na lim za kolačiće obložen voštanim papirom.
- Zamrznite koprivu dok ne postane čvrsta, a zatim prebacite smrznute svežnjeve koprive u vrećicu za zamrzavanje na patentni zatvarač.
Koristite smrznute svežnjeve koprive u juhama ili varivima tijekom cijele godine kako biste dodali vitamin A, C, željezo, magnezij, kalcij i kalij — osobito tijekom zime kada je svježu koprivu teško pronaći.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa