Kiseli kupus najčešće se jede u jeseni i zimi, a problem se javlja ako ga ima previše. Tada je problem skadištenje, a rješenje je zamrzavanje kiselog kupusa. Na taj način se čuva okus, a zamrzavanje kiselog kupusa nema većih nedostataka, osim promjene konzistencije.
Zamrzavanje kiselog kupusa treba biti u zasebnim pakiranjima, npr. posudama po obrocima jer se jednom odmrznuto mora odmah pojesti. Kada se radi zamrzavanje kiselog kupusa, kupus se mora čuvati bez slane vode, ali se ona mora sačuvati jer se nakon odmrzavanja mora ponovno dodati kupusu zbog vraćanja okusa i vitamina. Ta slana voda, poznata kao slanica, može se čuvati u plastičnoj boci u hladnjaku do nekoliko mjeseci. Također, važno je znati da se zamrzavanje kiselog kupusa radi u dvije faze. Prvo se stavlja na dasku za rezanje i stavlja se u hladnjak na nekoliko sati, a zatim se tek radi zamrzavanje kiselog kupusa, odnosno stavljanja u posudu i zamrzavanje. Potrebna temperatura za zamrzavanje kiselog kupusa kako bi on sačuvao svoja svojstva jest -18 stupnjeva celzijeva.
Postupak za zamrzavanje kiselog kupusa nije težak, stoga se nemojte bojati koristiti ovu metodu!