Zamrzavajte samo čista, svježa jaja.
Zamrzavanja žutanjka: Svojstvo geliranja žumanjka uzrokuje njegovo zgušnjavanje ili geliranje kada se smrzne, pa žumanjcima morate dati poseban tretman. Zamrznete li ih kakvi jesu, žumanjci će na kraju postati toliko želatinasti da će ih biti gotovo nemoguće upotrijebiti u receptu. Da biste spriječili ovu „gelaciju“, ubacite 1/8 žličice soli ili 1 1/2 žličice šećera ili kukuruznog sirupa na 1/4 šalice žumanjka (oko 4 žumanjka). Na spremniku označite broj žumanjaka, datum i jeste li dodali sol (za glavna jela) ili zaslađivač (za pečenje ili deserte) i zamrznite.
Zamrzavanje jaja (cijelih): Tucite samo dok se ne sjedini, sipajte u posude za zamrzavanje, dobro zatvorite, označite brojem jaja i datumom te zamrznite.
Jaja možete zamrzavati do godinu dana. Kad budete spremni koristiti zamrznuta jaja, odmrznite ih preko noći u hladnjaku ili pod mlazom hladne vode. Koristite žumanjke ili cijela jaja čim se odmrznu. Odmrznuti snijeg od bjelanjaka bit će bolji ako mu dopustite da odstoji na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.