Crveni luk možete smrznuti i on može stajati tako čak i do 3 mjeseca.Naravno, postoji određeni postupak zamrzavanja crvenog luka.
Kako bi krenuli sa zamrzavanjem, prvo je potrebno pripremiti crveni luk a to možete učiniti tako da vanjsku koru i prvi sloj odstranite.
Sada slijedi rezanje crvenog luka. Možete sami odlučiti kako ga želite nasjeckati.
U ovom koraku ćete spremiti crveni luk u vrećice za zamrzavanje. Prvo promislite koje količine koristite kada kuhate kako bi mogli staviti dovoljnu količinu crvenog luka u vrećice.
Dolazite do zatvaranja vrećice i tu je iznimno bitno da istisnete sav preostali zrak u vrećici. Nakon što ste ga dobro zatvorili, vrijeme je da vrećicu stavite u zamrzivač.
Nakon pola sata vrećice punjene crvenim lukom protresite kako se luk ne bi previše slijepio jedan za drugoga.
Ovako zamrznuti luk čuvajte do 3 mjeseca u zamrzivaču.