Med, datulje i cimen odlična su zamjena za šećer u kavi. Kako najbolje iskoristiti zamjenu za šećer u kavi?
Med kao zamjena šećera u kavi
Vrijedno spomenuti da med ima jak okus, što znači da ćete ga prirodno koristiti manje. Nadalje, ne uzrokuje značajne skokove i padove razine šećera u krvi na isti način kao rafinirani šećeri. Također sadrži mnogo zdravih minerala i vitamina, te je antioksidans.
Datulje kao zamjena šećera u kavi
Datulje su poznate po visokoj razini vlakana, koja zauzvrat podržavaju nižu razinu LDL kolesterola. One također sadrže vitamin B6 i magnezij, među ostalim zdravim vitaminima i mineralima. Možete napraviti pastu od datulja i dodati je u kavu kao prirodnu alternativu šećeru.
Cimet kao zamjena šećera u kavi
Začin je cijenjen zbog svojih potencijalnih zdravstvenih svojstava, uključujući snižavanje šećera u krvi. Često ga koriste ljudi koji imaju dijabetes ili imaju visok rizik od srčanih bolesti zbog slatkastog okusa.