Zalivena torta sa kokosom je jedna od najukusnijih i najjednostavnijih slastica koju možete napraviti. Ova torta se sastoji od lagane biskvitne podloge sa ukusnim nadjevom od kokosa, a sve je prelivene bogatim mliječnim preljevom.
Sastojci potrebni da se pripremi zalivena torta sa kokosom su:
- 1 šalica brašna
- 1/2 šalice šećera
- 1/2 šalice maslaca, omekšalog
- 2 jaja
- 1/2 šalice mlijeka
- 1 žlica praška za pecivo
- 1/4 žličice soli
- 1 šalica kokosovog brašna
- 1 šalica šećera
- 1/2 šalice maslaca
- 2 jaja
- 1/2 šalice mlijeka
- 1 žličica vanilin ekstrakta
- 1/2 šalice slatke pavlake
Kako biste pripremili zalivenu tortu sa kokosom najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite kalup za tortu i namažite ga maslacem ili obložite papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Dodajte omekšali maslac, jaja i mlijeko, te sve dobro promiješajte da se sastojci sjedine.
Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pecite u pećnici 20-25 minuta ili dok se biskvit ne ispeče i ne dobije zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. U međuvremenu, pripremite nadjev od kokosa. U zdjeli pomiješajte kokosovo brašno, šećer, omekšali maslac, jaja, mlijeko i vanilin ekstrakt. Miješajte dok se sastojci ne sjedine. Prelijte nadjev od kokosa preko ohlađenog biskvita i vratite u pećnicu. Pecite još 15-20 minuta ili dok se nadjev ne stisne. Za preljev, u posudi pomiješajte slatku pavlaku i šećer dok se šećer ne otopi. Izvadite tortu iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Prelijte preljevom od pavlake i poslužite. Dobar tek!