U kratkom vremenu, kuhanjem malo mješavine začina u vinu nastaje svečani napitak koji vas grije iznutra. Kako biste napravili lijep sezonski poklon, stavite začine za kuhanje u staklene posude ili zamotajte u slatke male vrećice i zavežite mašnom. Dajte ih gostima na svojim zabavama, domaćinima i hostesama kada ste gost ili prijateljima, obitelji i suradnicima. Donosimo vam koji su začini za kuhano vino neophodni.
Začini za kuhano vino su svi začini koji se dobro slažu sa slatkim okusima. To su začini poput cimeta, klinčića, kardamoma, zvjezdanog anisa, papra u zrnu i pimenta.
Počnite s cijelim začinima, koji ostaju svježi i mirisni dulje od prethodno mljevenih. Također ih je lakše staviti u vrećicu od gaze ili vrećicu za jednostavno uklanjanje prije posluživanja kuhanog napitka.
Lagano pirjajte, puštajući da začini za kuhano vino polako daju svoje arome vinu. Nemojte kuhati na prejakoj vatri ili će piće postati sirupasto. Za dodatnu aromu, pirjajte začine za kuhano vino u srednjoj tavi na srednje jakoj vatri, često miješajući, dok ne poprime miris i boju, samo nekoliko minuta. Zatim prebacite na tanjur i ohladite prije spremanja.
Začini za kuhano vino se koriste za aromatiziranje crnog vina. Začine za kuhanje sameljite u mlincu za začine (ili kavu), pulsirajući dok se fino ne samelju. Zatim ih dodajte u vino prilikom kuhanja i uživajte u bogatim okusima kuhanog vina.
Ovaj članak govori o tome koji su najčešće korišteni i najukusniji začini za kuhano vino.