Svježe začinsko bilje dat će kruhu najjači okus ali možete koristiti i suhe ili mljevene začine. Koji su najbolji začini za kruh? Začini koje možete koristiti za kruh su kadulja, kopar, bosiljak, sezam, origano, ružmarin, majčina dušica, kim i cimet.
Sjemenke kima obično se dodaju raženom kruhu , donoseći dobru količinu okusa u kontrastu s tamnijim žitaricama a odličan okus daju i kukuruznom kruhu. Ružmarin ima igličaste listove i obično obogaćuje mediteransku kuhinju kao svježa ili osušena biljka. Najviše se koristi u kruhu s kvascem ili kruhu bez glutena. Kadulja se također koristi kao začin kod pripreme kruha a daje svjež papreni okus. Najbolje je koristiti suhu kadulju kod pripreme kruha.
Sjemenke koje se često dodaju kruhu su sjemenke sezama koje su bogate hranjivim tvarima i vlaknima. Bosiljak također možete koristiti kao začin za kruh, bilo da je sušeni bosiljak ili su svježi listovi.