Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Egzotični začini /

Začin ljupčac - upotreba i osnovne karakteristike

Začin ljupčac intenzivnog je ljutkasto-slatkog okusa, stoga ga treba oprezno koristiti. Kako koristiti začin ljupčac?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Začin lupčac poznat je po svom ljutkasto-slatkom okusu. Na neki način sliči na celer. Začin ljupčac koristi se u kulinarstvu za pripremu jela, a najbolje odgovara uz piletinu, puretinu i plodove mora.

Može se koristiti i u pripremi juha, variva i salata. Začin ljupčac oprezno se treba koristiti u pripremi jela zbog svog intenzivnog okusa.

Osim u kulinarstvu, začin ljupčac koristi se i u medicinske svrhe. Poznat je kao diuretik, stimulans, protuupalno sredstvo, za regulaciju menstrualnog ciklusa i kao lijek za žuticu.

Jedan je od glavnih sastojaka infuzija, tinktura, eteričnih ulja, kao i pastila i octa. Koristi se i u kozmetičke svrhe, sastavni je dio različitih tinktura i melema.

Začin ljupčac potjete iz srednje Azije, njegovi srodni začini su peršin i kopar.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike