Cimet dobro funkcionira u raznim vrstama recepata i jela. Međutim, postoji više razloga osim okusa da ga koristite u svom kuhanju. Postoje potencijalne zdravstvene prednosti cimeta i to uglavnom zahvaljujući antioksidansima. Ovi antioksidansi mogu poduprijeti cjelokupno zdravlje štiteći tijelo od oštećenja uzrokovanog štetnim slobodnim radikalima. No, za što se sve upotrebljava cimet?
Prvi način upotrebe cimeta je za smanjenje upale. Antioksidansi u cimetu mogu djelovati protuupalno. Dakle, cimet bi mogao biti koristan za bolove, upalu mišića i otekline. Konzumacija hrane sa cimetom je najbolji način za borbu protiv upala.
Sljedeće za što se upotrebljava cimet je za smanjenje rizika od raka. Visoka količina antioksidansa u cimetu mogla bi zaštititi od oštećenja DNK i staničnih mutacija povezanih s rakom. Namirnice začinjene cimetom mogu pomoći u prevenciji raka i spriječiti druge bolesti. Osim toga, cimet može podržavati zdravlje crijeva. Cimet može pomoći u uspostavljanju ravnoteže bakterija u vašim crijevima, podržati zdravlje probavnog sustava i ublažiti probavne probleme.