Tajna nevjerojatnog okusa rižota od morskih plodova je ukusna crnilo od sipe koje možete koristiti za aromatiziranje. Crnilo od sipe vrhunska je poslastica i mala količina može dodati mnoštvo okusa. Koristite crnilo od sipe za rižota i gurmanske crne špagete koji čine sofisticiran obrok. No, kako sačuvati crnilo od sipe?
Kada želite sačuvati crnilo od sipe, najprije je potrebno izvući crnilo iz sipe. Pazite da kupite najsvježije sipe. Veće sipe imaju bolje šanse za bogato napunjenu vreću s crnilom, stoga odaberite veće sipe. Dobro operite sipu pod vodom iz slavine. Zatim jednom rukom držite glavu, a drugom pipke. Polako ih rastegnite dok utroba ne izađe iz cijevi tijela nalik na kacigu.
Sljedeće što trebate učiniti kada želite sačuvati crnilo od sipe je pronaći vrećicu s crnilom. Vrećicu s crnilom možete pronaći među iznutricama sipe. Izgleda kao crna vena koja je tanka i srebrnasta i lako je možete ukloniti noktom. Ako smatrate da je previše krhko za vaše prste, pažljivo gurnite vrh noža ispod vene i odrežite krajeve od sredine. Iza očiju nalazi se i manja vrećica. Odrežite ticala ispod očiju i potražite tamne srebrnaste vene iza mrežnice. Njih je puno teže izvaditi, pa je najbolje samo probosti vrećicu nožem i pustiti da kapne u vašu posudu. Crnilo od sipe možete staviti malu vrećicu. Da biste koristili crnilo od sipe u svom receptu, možete ga razrijediti u vodi ili sačuvati u zamrzivaču do 3 mjeseca.
Potrebno vam je crnilo od sipe za recept ali ne znate kako izvaditi i sačuvati crnilo od sipe? Saznajte zašto je potrebno crnilo od sipe i kako sačuvati crnilo od sipe.