dobre ideje /

Za kraj ljeta: Ukusni recepti s omiljenim tikvicama

Image
Foto: www.profimedia.hr

Jednostavni recepti za svako doba godine sa svježim povrćem i tjesteninom, a gotovi su samo za 20 minuta. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijte nove recepte

5.9.2019.
13:35
www.profimedia.hr
VOYO logo

Rajčica, tjestenina i piletina

Sastojci:

  • 200 grama tjestenine 
  • 400 grama pilećih prsa, izrezani na komadiće
  • 1/4 šalice pesta od bosiljka
  • 2 režnja češnjaka, usitnjenog
  • 1 tikvica, narezana komade
  • 1 velika rajčica, izrezana na komade

(Foto: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/tjestenina-f3e7a63169f8431e60aae3fbb04d08e5_view_article_new.jpg?v=20

Priprema: 

1. Zagrijte tavu i dodajte piletinu i pesto. Pirjajte desetak minuta i miješajte dok piletina ne izgubi ružičastu boju u sredini. Izvadite piletinu iz tave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju i ocijedite. 

3. U istoj tavi gdje ste pripremali piletinu dodajte malo ulja, češnjak i tikvice; po želji začinite solju i paprom. Kuhajte i miješajte 5 minuta. Dodajte rajčicu, poklopite i kuhajte oko 3 minute ili dok rajčica i tikvice ne budu gotovi.  Zatim dodajte kuhanu tjesteninu i piletinu i promiješajte. Servirajte toplo.

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuna, tjestenina i tikvice

Sastojci: 

  • 2 1/4 šalice tjestenine
  • žlica biljnog ili maslinovog ulja
  • 1 glavica isjeckanog luka
  • 1 režanj češnjaka, usitnjeni
  • 1 tikvica, narezana
  • 450 grama tune izrezane na komadiće
  • 1 konzerva pelata rajčice
  • 1 žlica kapara
  • 1 konzerva umaka od rajčice
  • naribani parmezan

(Foto: Pixabay)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/tjestenina-38ba492957fdee0eb16a7f495873d831_view_article_new.jpg?v=20

1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Zatim je ocijedite i pokrijete kako bi bila topla.

2. U međuvremenu, zagrijte tavu na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i pirjajte 3 do 4 minute te dodajte češnjak i tikvice. Zatim tunu i pirjajte 2 do 3 minute dok ne dobije smeđu boju. Dodajte rajčice, umak od rajčica kapare i pirjajte oko minute dok se namirnice ne povežu. Smanjite temperaturu i kuhajte još nekoliko minuta. 

3. Na tanjur stavite tjesteninu, a na vrhu dodajte umak od tune i parmezan

Dobar tek!

FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo