Waldorfska salata pripada internacionalnim salatama i iz države u države mijenjaju se njezini sastojci. Najčešće se poslužuje kao predjelo, a izvorna Waldorfska salata je ona s celerom, jabukom i začinima.
No, najbolja Waldorfska salata je ona s piletinom, a za njezinu pripremu trebate:
- 200 g stabljike celera
- 200 g zelenih jabuka
- 200 g pilećeg filea
- Limunov sok
- 100 g grčkog jogurta
- 100 ml slatkog vrhnja
- Malo šećera
- Sol, papar
- Šaka oraha
Waldorfska salata priprema se tako da za početak pileće meso izrežete na kockice ili trakice i ispečete na malo maslinova ulja. Ohladite. Za to vrijeme očistite celer i jabuke te narežite na tanke ploške. Sve stavite u zdjelu, pomiješajte, začinite sa solju i paprom te dodajte šaku oraha. U posebnoj zdjeli pomiješajte grčki jogurt, vrhnje i šećer pa time prelijte salatu. Waldorfska salata prije posluživanja treba se malo ohladiti!