Recept i priprema /

Waldorfska salata s celerom, jabukom i začinima

Image
Foto: Pixabay

Waldorska salata internacionalna je salata zanimljivih sastojaka. Kako se priprema Waldorfska salata?

18.6.2022.
14:14
Pixabay
VOYO logo

Waldorfska salata pripada internacionalnim salatama i iz države u države mijenjaju se njezini sastojci. Najčešće se poslužuje kao predjelo, a izvorna Waldorfska salata je ona s celerom, jabukom i začinima.

No, najbolja Waldorfska salata je ona s piletinom, a za njezinu pripremu trebate:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g stabljike celera
  • 200 g zelenih jabuka
  • 200 g pilećeg filea
  • Limunov sok
  • 100 g grčkog jogurta
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • Malo šećera
  • Sol, papar
  • Šaka oraha

Waldorfska salata priprema se tako da za početak pileće meso izrežete na kockice ili trakice i ispečete na malo maslinova ulja. Ohladite. Za to vrijeme očistite celer i jabuke te narežite na tanke ploške. Sve stavite u zdjelu, pomiješajte, začinite sa solju i paprom te dodajte šaku oraha. U posebnoj zdjeli pomiješajte grčki jogurt, vrhnje i šećer pa time prelijte salatu. Waldorfska salata prije posluživanja treba se malo ohladiti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo