Kada se govori o vrstama zelenog lisnatog povrća, lista ne može započeti bez kelja. Kelj se smatra jednim od povrća s najbogatijim hranjivim tvarima na planetu zbog brojnih vitamina, minerala i antioksidansa.
Špinat je također vrlo popularno lisnato zeleno povrće i lako se ubacuje u razna jela, uključujući juhe, umake, smoothije pa i salate. Jedenje špinata je izvrstan način da povećate unos folata tijekom trudnoće.
Kupus se sastoji od nakupina debelih listova zelene, bijele i ljubičaste boje. Studije su pokazale da ova vrsta zelenog lisnatog povrća sadrži biljne spojeve koji mogu imati svojstva zaštite od raka, posebno protiv raka pluća i jednjaka.
Zelena salata se najčešće koristi za salate, iako je pronalazimo i u drugim vrstama hrane, kao što su juhe i sendviči, a može se i peći na roštilju. Ovo lisnato povrće lako se uzgaja te je izvrstan izvor hranjivih tvari za organizam.