Vrste papra /

Crni, bijeli i zeleni papara - osnovne karakteristike

Image
Foto: Pixabay

Postoji mnogo vrsta papra kao što su crni, bijeli i zeleni papar. Saznajte osnovne karakteristike pojedine vrste papra.

1.6.2022.
10:44
Pixabay
VOYO logo

Uobičajeni trio crnog, bijelog i zelenog papra u zrnu potječe od iste cvjetnice, samo se beru u različitim fazama rasta. Evo koje su razlike između ovih vrsta papra.

Crni papar u zrnu je najpoznatija vrsta papra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesumnjivo jedan od najpoznatijih začina na svijetu, crni mljeveni papar je sveprisutni začin koji se uz sol najčešće nalazi u svakodnevnim začinima. Međutim, nisu sve vrste crnog papra u zrnu jednake. Ova vrsta papra uzgaja se u raznim regijama i poprima različite karakteristike ovisno o tome gdje su uzgojeni u svijetu.

Bijeli papar u zrnu je još jedna vrsta papra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda prilično zbunjujuće, bijeli papar u zrnu zapravo su crni papar u zrnu s vanjskim omotačem uklonjenim nakon što se namoče u vodi. Imaju intenzivniji okus od crnog papra u zrnu, sa zemljanim podtonovima. Bijeli papar u zrnu idealan je za korištenje u bijelim umacima, pire krumpiru i u bilo kojoj bljeđoj hrani gdje bi crni papar u zrnu odvratio pažnju od jela.

Zeleni papar u zrnu je posljednja vrsta papra koju ćemo opisati.

Zeleni papar u zrnu je nezrela i nezrela zrna papra ubrana iz iste loze kao bijela i crna i dehidrirana ili konzervirana, s rezultirajućim blagim okusom. Aromatični su, svježijeg, voćnog okusa od bijelog ili crnog papra i obično se kisele kako bi se dulje sačuvali. To su sve vrste papra koje morate isprobati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo